Vakantiepark Giethoorn heerlijk vertoeven aan het water.

Vakantiehuizen aan het water op vakantiepark Giethoorn Overijssel

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bent u op zoek naar een luxe vakantiehuisje in hartje Giethoorn? De vakantiehuisjes op vakantiepark Giethoorn zijn zeer luxe en geschikt voor 2, 4, 6 of 12 personen. Ideaal als vakantieverblijf voor het hele gezin, een familiefeest, bedrijfsuitje of een vriendenweekend.

 

Giethoorn en water…

De luxe vakantiehuisjes van Vakantiepark Giethoorn zijn allen gelegen op drie schiereilanden aan het water van het meer het Bovenwijde. Binnen no time vaart u vanaf uw vakantiehuisje met uw elektrische sloep het water van het meer op en kunt u de betoverende omgeving van Giethoorn ontdekken.

 

Het meer wordt in de zomer niet alleen gebruikt voor vaarplezier, maar ook voor diverse watersporten. Het zwemeiland welke zich in het midden van het meer bevindt, is de perfecte plek om te  zonnebaden en een duik te nemen in het water!

 

De luxe waterlodges

Giethoorn is een echte toeristische trekpleister, daardoor kan het in de zomer soms erg druk zijn. In en om de waterlodges op vakantiepark Giethoorn merkt u hier niets van. U geniet hier in alle rust en kalmte van de betoverende omgeving. Op het vakantiepark bieden wij acht verschillende waterlodges en 1 vakantie bungalow.

 

Alle vakantiehuisjes zijn rookvrij en beschikken over een woonkamer met open keuken en oven, twee of drie slaapkamers en één of meer badkamers. In de vakantiehuizen voor 4 en 6 personen vindt u een vaatwasmachine. De vakantiehuizen zijn professioneel en met gevoel voor detail uitgevoerd in verschillende kleurencombinaties, waardoor Vakantiepark Giethoorn een levendige maar vooral jonge uitstraling heeft. U kunt kiezen uit twee trendy interieurs: een nautische of een moderne inrichting. Kortom, u krijgt op vakantiepark Giethoorn alle luxe en privacy die u zich maar wenst tijdens uw vakantie… Wat wilt u nog meer?

 

De vakantiehuizen zijn gesitueerd aan het water van het meer het Bovenwijde. Kiest u voor de nieuwste 6 persoons vakantiewoning Oeverstern, dan heeft u een geweldig panoramisch uitzicht over het grote meer. Vanaf uw patio geniet u van de mooiste zonsondergangen met uw hele familie!

 

LET OP: Bij de huur van type Meerkoet, Fuut, Reiger, Rietzanger, Roerdom, Stern en Oeverstern  is in de periode van 1 april tot en met 31 oktober een elektrische sloep voor maximaal 6 personen bij de huurprijs inbegrepen. In de maanden november tot en met maart is de boot niet beschikbaar. Bij de huur van type Wijdeblik ontvangt u een luxe elektrische sloep voor maximaal 6 personen. Bij de 12 Persoons woning, het Kraaiennest is een luxe, aluminium 12 persoons electrosloep inbegrepen.

Giethoorn Overijssel

Vanuit Vakantiepark Giethoorn beleeft u een geweldig dagje uit in Giethoorn of een weekendje weg in het Venetië van het Noorden. Ontdek Giethoorn!

Giethoorn en omgeving

Wie van plan is om op vakantie te gaan zou eens naar Giethoorn in de Kop van Overijssel moeten komen. Dit prachtige waterdorp vol historie en prachtige natuur is één van de mooiste plekjes in Nederland. Rond 1600 werd er in Giethoorn volop naar turf gegraven. Door het afgraven ontstonden er kleine meertjes. De bewoners legden vervolgens kanalen aan om per boot het veen te kunnen vervoeren. Beetje bij beetje ontstond zo een prachtig waterdorp. Niets voor niets wordt Giethoorn nu nog het Venetië van het Noorden genoemd. Giethoorn biedt veel mogelijkheden voor watersport. Op het water in Giethoorn kunt u zich van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat vermaken. Giethoorn heeft meerdere bedrijven waar boten worden verhuurd. Er is de keuze tussen een punter of een elektroboot. U krijgt een kaart mee met de verschillende vaarroutes.

Er zijn prachtige fietsroutes uitgezet in Giethoorn en omgeving. De fietsroutes gaan vaak dwars door het dorp en doorkruisen het prachtige omliggende natuurgebied Weerribben-Wieden. U fietst langs zwanen en zwarte sterns, langs uitgestrekte rietlanden, trilveen en kraggen wat drijvende eilandjes van riet zijn.
Bezienswaardigheden en tips in Giethoorn en omgeving
Museum de oude Aarde, Museum waar u alles te weten komt over sier- en edelstenen
Museum Gloria Maris, ook wel het schelpenmuseum genoemd
Museum ’t Olde Maat Uus, een originele Gieterse boerderij, -vissershuisje, -hooiberg en -tjasker tonen 100 jaar wonen en werken in Giethoorn
Duikersmuseum In den Coop’ren Duikhelm
De theetuin in Dwarsgracht

Giethoorn en Muziek

Muziek in Giethoorn staat voor drie spetterende muzikale festivals, waarbij de gitaarklanken in hartje zomer van veraf over de wateren van Giethoorn te horen zijn. Drie weekenden die bol staan met goede muziek, plezierige klanken en gezellige drukte, alles in een unieke omgeving.

Een onstuimige Drijf-In Blues Festival, die dit jaar al weer haar 27e verjaardag viert, met wederom een fantastische act op het waterpodium! Het vrolijke Rock Around Giethoorn met fenominale rock & roll klanken!Én dit jaar de 10e editie Wiedepop, met coverbands en nederlandstalige muziek!

Prachtige cafés en etablissementen staan garant voor top-bands, die diverse avonden en middagen barsten van swingende gezelligheid.

Loop over de bruggetjes van band naar band, of neem de borrelboot om u te vervoeren naar een andere locatie. Zie de pagina evenementen kalender voor data

Dorpjes in de omgeving van het vakantiepark

Omdat we zo mooi in de Kop van Overijssel liggen zijn Friesland, Drenthe en Flevoland hier net om de hoek met de leukste stadjes en dorpen.

Breng een bezoekje aan Stavoren, Hindelopen, Workum, Lemmer of ga naar Havelte, Appelscha en Diever. Het is allemaal zo leuk dat het moeilijk wordt om alles in één keer te zien.

Op een steenworp afstand liggen Oldemarkt, Giethoorn, Meppel, Steenwijk, Hasselt, Vollenhove en langs de oude Zuiderzeeroute vindt u de uitnodigende stadjes Blokzijl en Blankenham, waar kannonnen en kruithuisjes als enige getuigen van de dreigende zee overeind zijn blijven staan.

Omgeving vakantiepark Giethoorn Overijssel

Voor een volledig overzicht van alle evenementen in de omgeving kunt u een kijkje nemen op de paginaevenementen. Alle informatie over de omliggende dorpen zoals Giethoorn, Oldemarkt,  Meppel, Steenwijk, Hasselt en Vollenhove vindt u verderop op deze pagina en voor uitgaansmogelijkheden bekijkt u de paginaactiviteiten. Om zelf de prachtige omgeving te ontdekken op een sportieve manier kunt u onze diverse fiets- en wandelroutes bekijken op de pagina fiets- en wandelroutes.

 

Contact met vakantieparkgiethoorn

Over Esmeralda

Eigenaar van o.a.:webwinkel www.something4you.nl Handelsnaam Something Else 4 You. Uitgegroeide hobby. Op mijn webshop vindt u kleding en woonaccessoires en op andere site's woonaccessoires en meer. En voor mijn passie de producten van mijn vier musketiers: Greenleafgifts, Ashleich en Burwood, Bomb Cosmetics en Panier des Sens. Kijk ook eens op mijn blogs van Greenleaf (https://huisparfums.wordpress.com/) , Ashleigh en Burwood (https://ashleighenburwood.wordpress.com/)

Geplaatst op 14 mei 2015, in Nederland en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Plaats een reactie